Limited edition 2017

04 January 2017

Limited edition - Nya pass på tillfälligt besök

Är du medlemmen som gärna testar ny träning med specifika teman eller inriktningar? Vill du vara först med det senare? I så fall är Limited Edition för dig, nu är det dags för ett gäng helt nya träningspass, här kan du läsa allt om våra nyheter!


Limited Edition är träning på tillfälligt besök. Ett pass som finns ett år, sedan försvinner det. Det gör att träningen kan vara mer inriktad och bryta ny mark. Ibland är det teman utifrån befintligt träningsutbud, ibland helt ny typ av träning.

- Limited Edition är träning som kommer in en stund, kickar igång, brötar runt och sen åker ut igen. Som en virvelvind, säger Tina Uppfeldt, träningsutvecklare på Friskis&Svettis Riks.

Nu är 2017 års Limited Edition-pass här.

FlowRide: Jympaupplevelse med en twist

FlowRide bygger på Jympans lekfullhet och funktionella träning för hela kroppen: styrka, kondition och rörlighet, allt i ett.

Vi har utgått från vår klassiska Jympa medel och bakat in både twistar och överraskningar under hela åkturen.

Karaktäristiskt för FlowRide är sömlösa växlingar och kontraster i både musik och rörelser.

Du inleder i en rörelse som stegvis förändras i takt med musiken, helt plötsligt finner du dig själv i en helt ny rörelse. Eller kanske på golvet i en armhävning! Musiken speglar känslan av flöde men också kontraster. Musiken i FlowRide är både riktigt bra och lite oväntad.

På FlowRide försöker ledaren inspirera till att orka lite mer med hög tillsammanskänsla och nära till leendet.

FlowRide måste upplevas. 


IW Spurt: Konditionsträning från två världar

Indoor Walking är konditionsträning på crosstrainers.

Känslan liknar skidåkning eller en skön löptur utan den hårda belastningen från underlaget. I Indoor Walking Spurt blandar vi distanspassens sköna koppling till musiken med intervallpassets utmanande driv och flås. Första halvan av passet körs i distanskaraktär och efter en tydlig övergång växlar passet till intervaller.

Upplägget för IW Spurt är inte helt olikt så som vi många gånger lägger upp en skön löprunda: först distans sedan några snabbare intervaller för att avsluta med en spurt hela vägen in i mål.

Indoor Walking Spurt kommer träna dig centralt (hjärtat) och lokalt (benmuskler och hållning).

Cirkelgym Go: 3-2-1 kör!

En yta med ett antal lättinställda gymmaskiner som tränar olika delar av din kropp. En ledare som guidar och peppar dig. Musik som driver på. Och en grupp där alla kör efter sin egen förmåga. Det är Cirkelgym.

Tänk dig Cirkelgym extra allt. Ungefär så känns vårt nya Cirkelgym Go.

Med fullt ös och glimten i ögat är Cirkelgym Go rejäl träning utan krusiduller. Passet körs ett varv i två cirklar. En cirkel med tunga, långsamma styrkeövningar i maskinerna. En inre cirkeln består av konditionsövningar i högt tempo utan redskap.

På Cirkelgym Go får du alltså varannan station köra extra tung styrka och varannan station köra konditionsträning i högt tempo. Gruppen delas in i två team som taggar varandra till max.

Våra ledare hjälper till med peppkänslan för att få alla att orka lite till. Cirkelgym Go är rak träning, lika skön som jobbig.

FlowRide