Träningsnyheter 2018

25 December 2017

Nya pass i vårt utbud med start den 8/1!

Känn kraften i steget på Step explode, utmana styrkan på Skivstång maxa och hitta friheten på Dans flow. Hög lagkänsla och sportig attityd på Rodd. Vårens träningsnyheter är snart här!

Varje år gör Friskis&Svettis en omfattande omvärldsbevakning och trendspaning för att hålla koll på träningsvärlden i stort och smått. Det arbetet ligger sedan till grund för förändringar och nyutveckling vi gör i vårt träningsutbud.

– Konditionsträning, högintensiv träning och funktionell träning är något vi ser är fortsatt starkt. Som en kontrast till det har vi också identifierat att dans är ett område där vi har möjlighet att göra en hel del spännande utveckling, säger Tina Uppfeldt, träningsutvecklare på Friskis&Svettis Riks.

Den 8 januari är det premiär, då finns nyheterna på schemat. Men redan nu kan du läsa allt om passnyheterna här och se schemat här >>>

Hitta kraften i steget på Step explode

Step explode är ett kraftfullt danspass där stepbrädan ger dig både extra träningseffekt och mer dansutmaning. Varje låt har sin egen karaktär, koreografi och sätt att använda brädan. Här kan du förvänta dig energi, effekt och roliga finesser utan att blanda in krångliga steg och långa sekvenser.

Step explode är tuff konditionsträning med inslag av spänst och snabbhet. Då och då letar också en liten styrkeövning sig in i dansen. Step explode är dans med en stor portion power, dans för dig som vill hårdträna.

Skivstång maxa - Tyngre lyft, mer styrka

Maxa styrketräningen med det här utmanande skivstångspasset. Inspirationen kommer från klassisk styrketräning, tyngdlyftning och styrkelyft. Skivstången är ständigt närvarande. I uppvärmningen får du bekanta dig med övningarna. Sedan tränar du igenom hela kroppen.

Skivstång maxa passar dig som har tränat med skivstång tidigare och vill ta träningen till nästa nivå. Passet fokuserar på styrka, teknik och raka övningar. Du bestämmer själv hur tungt du vill lasta din skivstång och du jobbar inte i takt till musiken. Ledaren guidar dig genom passet och peppar dig att orka de där sista repetitionerna av varje övning.

I passets första del är fokus på tung styrketräning. Varje övning återkommer vilket ger dig chansen att utmana ordentligt. I den andra delen jobbar du snabbt och explosivt. I sista delen får du maxa din uthålliga styrka och flås i ett flöde av övningar.

Skivstång maxa är ett Limited edition-pass, det finns under 2018 så passa på att testa!

Känn dig fri på Dans flow

På Dans flow får du hänga med i ett flöde av rörelser. Låtarna rör sig mellan olika känslouttryck vilket gör att passet växlar mellan introvert och utmanande. Du får chans att  följa flowet och landa i dig själv. Hitta känslan. Gå in i dig själv. Och bara dansa.

Dans flow är ett suggestivt och nästan meditativt danspass. Träningseffekten finns i både koordination, rörlighet och lite kondition på sina ställen. Men fokuset ligger på upplevelsen. För att allra bäst uppleva helheten: ta av dig skorna och slut då och då ögonen. Låt kroppen gå och hitta friheten på Dans flow.

Dans flow startar i februari.

Ro i rytm på Rodd och Rodd soft

Rodd är sportig och kraftfull intervallträning i grupp. På Rodd tränar du din kondition. Benen jobbar hårt och överkroppen engageras i varje drag. Tillsammans blir det en kraftfull men ändå skonsam totalövning. På Rodd följer gruppen ledarens takt och rytm. Det bidrar till passets lite suggestiva upplevelse av att vara i ett flow. Musiken inspirerar i bakgrunden. 

Rodd kommer som pop-up-pass under perioden 23/3-20/4.