Gym – Individuell träning med instruktörer

Det är kul att träna genomtänkt och seriöst. Den synen på träning har våra instruktörer. De hjälper dig att komma igång, komplettera annan träning, komma i form efter en skada eller peppa dig som tycker att det är jäkligt roligt att träna.

 

 

Som det passar dig

Vår målsättning är att du ska få hjälp när du behöver och på det sätt som passar dig. Därför har vi ett stort antal instruktörer och tränare i gymmet som kan stötta dig i din träning. Därför har vi också under de senaste åren satsat mycket på att utveckla och bredda vårt utbud och arbetssätt i gymmet. Allt för att du ska trivas hos oss.

 

multihall
Multihall för bredd

Vi försöker skapa något annat än ett vanligt gym. Du ska ha fler möjligheter att träna och utmana dig själv, än vad det traditionella maskin-, hantel- och skivstångsgymmet erbjuder. Du ska kunna få olika träningsupplevelser och variera miljöerna, trots att du är kvar i samma lokal. Därför bygger vi nu Multihallar. Här hittar du massor av redskap och tränings- och lekytor med oändliga möjligheter att träna styrka, kondition, balans och rörlighet. Här finns skivstånger, bulgarian bags, gymband, lianer, ringar, löpband, spänstboxar, rehabhörnor, lyftarflak, kettlebells, maskiner, balansplattor, tjockmattor och löparbanor. Multihallen genomsyras av hur vi ser på träning: alla kan träna, alla kan ha kul.

 

Seriöst, inte allvarligt

Träningen går att variera i det oändliga på Friskis&Svettis, men en sak är alltid densamma. Nämligen den speciella och välkomnande känsla som vi hoppas ska göra att du trivs, oavsett hur van du är att vistas i en träningslokal. I våra gym är det seriös träning som gäller, utan att det blir för allvarligt.

 

Utbud 

Nedan hittar du Friskis&Svettis utbud i gymmet. Fråga i receptionen vad som är tillgängligt på ditt Friskis&Svettis.

Träna med instruktör - TMI

Träna med instruktör är ett nytt sätt att inspirera dig och utveckla din träning. I en grupp om 3-5 personer får du inspiration genom att tillsammans prova nya övningar, redskap eller sätt att träna. Gruppen är öppen för alla och ska inspirera dig till att träna vidare själv. TMI finns med följande inriktningar:

  • TMI Kettlebells
  • TMI Gymband (ex TRX, Func Gym, Rip 60)
  • TMI Boll&bosu
  • TMI Kom igång i gymmet
  • TMI Fortsättning, t ex med fria vikter
  • TMI Ung
  • TMI Högintensiv träning
  • TMI Skivstångsteknik (genomgång av de vanligaste övningarna från passet skivstång)

Tillgänglig instruktör

För att du snabbt ska få hjälp satsar vi stort på att ha många tillgängliga instruktörer. Tillgänglig instruktör betyder att det finns tränare på plats för att hjälpa dig utan att du behöver boka tid. De svarar på frågor, visar övningar, tipsar och peppar. Det är fritt fram och gratis. Använd dem!

 

Individuell instruktion

Individuell instruktion innebär att du bokar tid med en tränare/instruktör. Utifrån dina behov och mål får du ett träningsupplägg som ni tillsammans går igenom.

(Vissa föreningar har valt att dela in instruktioner utifrån olika nivåer och vana. Nivåerna heter då grund-, fortsättnings- eller avancerad instruktion.)

 

Gymintroduktion

Med Gymintroduktion vänder vi oss till dig som har liten eller ingen erfarenhet av träning i gymmet. Ni är 2-10 personer som under en timme går igenom grunderna i träning. Ni får ett gemensamt förslag på träningsupplägg för att komma igång.

 

Personlig tränare

När du anlitar en personlig tränare får du individuell hjälp och stöttning. En PT har en bred syn på träning. Du och din PT diskuterar igenom dina mål, hur du bäst når dit och vad du vill ha hjälp med. Därefter gör ni en plan för hur ofta och när ni ska träffas.

 

Small Group

I Small Group har vi tagit det bästa från gruppträningen till den individuella träningen. Du coachas av en tränare i en grupp på 5-8 personer. Du får mycket personlig feedback, utveckling i din träning, mer kunskap och förståelse, övningar som passar dig och ett antal härliga träningspass. Till skillnad frän TMI är gruppen sluten, vilket innebär att deltagarna följs åt som på kurs. Ni träffas 5-8 gånger, beroende på inriktning. Small group finns med inriktningarna Kettlebell, Högintensiv träning (HIT), Running och två olika PT-grupper. Hör efter i din förening vad som erbjuds.

 

TEMA

TEMA är en aktivitet som ofta är i anslutning till gymmet. Det ligger inte på det ordinarie schemat, men kan erbjudas vid återkommande tillfällen. Det kan tex vara när vi vill vill introducera ett redskap, inspirera till nya övningar eller nya sätt att träna. Det kan också vara utifrån en specifik målgrupp.

På TEMA blandas ofta praktik och teori.

 

Träning för äldre i gymmet

I gymmet kan du träna på alla möjliga sätt. Först och främst styrketräning, men också kondition och funktionella övningar för balans, rörlighet och stabilitet. Vill du träna med ett större program eller kanske ett lite mindre som komplement till din övriga träning, vill du träna tufft eller lugnt. Våra gyminstruktörer hjälper dig att skräddarsy ditt träningsupplägg.

Ibland erbjuds också Gym senior. Det är bestämda tider där du tränar tillsammans med andra seniorer, alltid med en instruktör på plats. Skön musik ramar in träningen. Under Gym senior är gymmet också öppet för andra som vill träna på dessa lite lugnare tider.