Träning för barn

Friskis&Svettis träning är öppen för alla, yngre som äldre, otränad som tränad.

För barn har vi utvecklat speciella pass eller arbetssätt för allsidig och lekfull träning med kvalité. Barnen deltar utifrån sina egna förutsättningar och alla som har lust kan vara med.

Barn mellan 2-12 år erbjuds pass där de kan träna tillsammans med en vuxen eller på egen hand. Dessutom är flera av våra ordinarie pass barntillåtna.Lust, lärande och utveckling står i fokus på alla våra pass.

Vår barnträning:

  • Familj 2-6 år. Träna barn och vuxen tillsammans på ett kul sätt i grupp till musik.
  • Juniorfys 6-12 år. Fartfyllt pass med omväxlande upplägg till musik och i stationsform.
  • Familjefys 6-12 år tillsammans med vuxen
  • IMT Kids 9-12 år. Ett roligt utmanande funktionellt pass i mindre grupp. 

Träna mer tillsammans
Från 6 år är barn välkomna även på våra jympa baspass tillsammans med vuxen. 
Från året man fyller 10 år får barn följa med vuxen på alla våra grupptränignspass utan redskap. ex. dans, yoga. flex, core mm. 

Lekfull och allsidig träning

Friskis&Svettis träningsfilosofi grundar sig på att människan är byggd för rörelse och mår bra när hon rör sig. Men det måste vara lustfyllt att röra sig. Endast då förmår vi hålla fast vid den goda vanan. Det handlar inte om att i första hand plocka bort dåliga vanor utan om att lägga till en god vana.

Vår syn på motion och rörelse handlar mer om lust än om måsten. Därför är lekfullhet en självklar ingrediens i all vår träning för barn och unga. Vi tror att om vi tidigt får upptäcka rörelseglädje och får koll på våra kroppar så känner vi rörelselust även som vuxna.

Ingen utslagning

Barn har ett naturligt och spontant förhållningssätt till rörelse och i vår träning för barn och unga skapar vi förutsättningar för det. Vi ser oss som ett komplement till idrottsklubbarna och erbjuder träning utan tävling och utslagning. Träningseffekten av enskilda övningar är inte det viktigaste. Det viktigaste är att det är kul, utmanande och utvecklande.

Musik och naturlighet

Alla våra barnpass tränar och utmanar naturliga rörelsemönster, motorik, koordination och balans. Träningen utvecklar grundfärdigheter som styrka, stabilitet, uthållighet, kondition, rörlighet, hållning och teknik.

Musiken är viktig i många av våra pass. Den ger energi, skapar känsla och motiverar till att röra sig på olika sätt. Barnpassen är kortare än vanliga pass och har ett omväxlande upplägg som liknar ungas sätt att växla mellan fullt ös och vila. Framför allt är den egna kroppen redskapet i träningen. För de äldre barnen kan enklare redskap användas för att variera innehållet.